Kako mački olajšati obisk pri veterinarju?

Ali imate mačko, ki ne mara obiskov pri veterinarju? Mačko, ki sploh ne morete spraviti k veterinarju? Se izogiba mačjemu transporterju? Mjavka med vožnjo?

Če ste v zgoraj naštetih težavah prepoznali svojo mačjo ljubljenko, ne skrbite, niste edini. Veliko mačjih lastnikov ima težave z mačjim obiskom veterinarja. Veliko hišnih mačk živi umirjena življenja. Imajo svojo vsakodnevno rutino in z nenadnim obiskom veterinarja se mačja rutina zmoti in tudi to je eden od razlogov, zakaj mačke ne marajo obiskov pri veterinarju.

Mačka potrebuje obisk pri veterinarju vsaj enkrat letno, starejše mačke pa tudi večkrat. Kljub temu da mačka deluje zdravo, jo lahko mučijo kakšne zdravstvene težave. In poleg bolezni, mačka ne mara obiskov pri veterinarju. Podajamo vam nekaj najbolj pogostih težav in rešitve zanje.

Mačka sovraži svoj mačji transporter. Zagotovo ima vaša mačka v hiši svojo mačjo posteljo, v košari, škatli ali na kavču. Mačji transporter lahko spremenite v mačjo posteljo. Vanjo položite brisačo ali kaj mehkega in mačkino najljubšo igračo. Ko bo mačka videla odprta vrata transporterja v njej domačem prostoru, bo vanj vstopila in se počutila varno. Ko mačka vstopi, počasi zaprete vrata za krajši čas in nato ta čas podaljšujete, mačko pa nagradite. Lahko se zgodi, da kljub vsemu mačka v transporter ne bo hotela, ker je prej imela neprijetne izkušnje. To lahko preprosto rešite z nakupom novega transporterja in upoštevate zgoraj navedene nasvete.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri:
www.catster.com
www.pethealthnetwork.com