Kako lahko pojasnimo mačje »čudno« obnašanje?

Mačke so fascinantna bitja – in občasno je njihovo vedenje za nas malo frustrirajoče. Prikupnosti mejijo že na čudnost in včasih se nam celo zdi, da se mačke prav trudijo, da jih debelo gledamo. Navidezna mačja “norost” pa seveda ni brez pojasnila … zato lahko začudene poglede shranimo na varno za še bolj eksotične dogodke. 🙂

Metanje stvari iz mize in polic

Metanje stvari iz miz, omar in poličk je mačkam zelo ljubo početje, se strinjate? Praznjenje polic na mačji način je lahko hkrati smešno, moteče in nevarno, za to vedenje pa obstaja nekaj pojasnil. Morda si ne more pomagati in je preprosto radovedna, kaj se zgodi z določenim predmetom, če se ga dotakne s tačko. Drugi razlog je iskanje pozornosti, saj mačka dobro ve, da bomo pritekli k njej, ko bomo slišali zvok razbite vaze. Če tudi vaša mačka zelo rada razmetava po stanovanju, ji poiščimo drugo razvedrilo in preusmerimo njeno zabavo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
http://www.vetstreet.com