Kaj vam razkriva položaj, v katerem muca spi?

Muce spijo v povprečju 15 ur na dan, nekatere zaspanke celo še več. In kolikor ur spijo, v najmanj toliko različnih položajih jih lahko ujamemo v oko. Brez dvoma je vsaka gmota dlak, ki jo ustvarijo s svojim gibčnim telesom ljubka, ni pa to njen edini namen. Ste se kdaj vprašali kaj vam želi muca s svojim spalnim položajem povedati?

  1. Oblika polmeseca

Spanje v obliki polmeseca z repkom ovitim okrog telesa in tačkami preko ali ob glavi je učinkovito pri ohranjanju toplote v hladnih dneh in kaže na sproščenost. Če muca položi tačke preko glave in si tako zakrije oči se hoče popolnoma odklopiti od zunanjega sveta in motenj, ki jih le-ta prinaša, vključno z nami. Saj vemo kako težko se je upreti želji po crkljanju mehke kepice dlak, kajne? Ampak včasih imajo tudi muce dovolj in si želijo le nekaj miru.

  1. V dvoje

Tisti, ki ste skrbniki dveh ali več muc ste mogoče priča tudi pojavu, ko muci spita tesno ena ob drugi. V kolikor vam je ta prizor znan ste lahko zadovoljni, saj muci spita ena ob drugi le, če sta si zelo blizu in ena na drugo gledata kot na člana družine. Ker se seveda tudi v družini kdaj sporečemo, si tudi muce lahko »skočijo v lase«, čez nekaj minut pa že veselo predejo ena ob drugi.

  1. Pod odejo

Mnoge živali imajo rade varnost in udobje toplih, temnih prostorčkov in muce pri tem niso nobena izjema. Spanje pod toplo odejo je torej kot nalašč za hitrejše minevanje hladnih zimskih dni. Če je vaša muca bolj avanturistični tip pa bo mogoče zlezla tudi v predal z nogavicami ali v omaro polno najbolj finih oblačil. Preden začnete zganjati paniko torej raje globoko vdihnite in preglejte vse kotičke kamor bi se vaša kosmatinka lahko zavalila v popoldanski spanec.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Anja Šajn 

Vir:
vanwinkles.com