Hrana – podpornik mačkinega imunskega sistema

Mnogi mislijo, da je mačje življenje povsem preprosto. Hrana, spanec in crkljanje. Vendar tudi mačke so kot vojaki, ki se morajo boriti proti vojski. O kakšni vojski govorimo? O vojski bakterij, glivic, parazitov in ostalih vsiljivcev, ki lahko napadejo mačji imunski sistem.

Imunski sistem je zapleten sistem bioloških procesov in struktur, ki ščitijo telo pred bakterijami, glivicami in virusi. Močan imunski sistem bo vaši mački pomagal preprečiti zdravstvene težave in jo ščitil pred boleznimi.

Tako kot vi, tudi vaša mačka potrebuje kakovostno prehrano, da ostane zdrava. Hrana predstavlja pomemben faktor pri ohranjanju močnega imunskega sistema. Le ta zagotavlja energijo celicam, da lahko mačje telo normalno deluje. Omogoča proizvodnjo novih celic, ki tvorijo obrambni mehanizem telesa. Nekaj hrane pa se tudi pretvori v maščobo, ki jo mačke kasneje uporabljajo kot vir energije za vsakodnevne napore.

Mačke potrebujejo hrano, ki ima visoko vsebnost beljakovin in nizko vsebnost maščob. V oblik suhe ali mokre hrane. Mokra hrana je vsekakor bolj priporočljiva. Sveža in nepredelana hrana je najboljša izbira. Posebej priporočljive so beljakovine, ki vsebujejo tavrin, argenin in karnitin.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Lidija Puš

Viri:
www.vet-organics.com
www.playfulkitty.net
www.petmd.com
www.thedailycat.com