Deset nadležnih stvari, ki jih počnejo mačke

Vsaka oseba, ki bivališče deli z mačko, se mora zavedati tako pozitivnih, kot tudi negativnih plati, ki jih bo prineslo to sostanovalstvo. Mislite, da je naporno deliti stanovanje z vašim novim partnerjem? Se bojite obiska sestričninih hiperaktivnih otrok? Brez skrbi, imeti mačko za sostanovalko je najboljša vaja za vse kasnejše preizkuse, ki vam jih bo ponudilo življenje. Pa poglejmo seznam aktivnosti, s katerim se lastniki mačk soočamo dnevno.

  1. Darila, za katera nismo prosili

Ljudje smo zelo počaščeni, kadar se nekdo spomni na nas s kakšno malenkostjo, ki nam popestri dan. Tudi vaša muca se kdaj pa kdaj odloči, da ste bili dober lastnik in izkaže svojo naklonjenost tako, da vam sredi dnevne sobe, na sveže posesano preprogo, ponosno odloži miš. Medtem ko vi najverjetneje doživljate panični napad, bo vaš ljubljenček zelo samozadovoljno čakal, da ga potrepljate po glavi in morda podarite kakšen priboljšek za takšno veličastno darilo.

  1. Spijo cel dan, ponoči pa norijo

Vsak (novi) lastnik muce se najpogosteje ubada prav s vprašanjem, zakaj mačka prekipeva od energije ravno takrat, ko je čas za spanje? Po prstih ste se pritihotapili v spalnico, kjer vaš ljubljenček že nekaj ur trdno spi na sredini postelje – seveda ga ne boste premaknili, ker je prizor preveč prikupen – zato previdno zlezete pod najmanjši del odeje in utrujeni zatisnete oči. Pet minut kasneje vam mačka tačka po glavi, ali pa navdušeno brusi kremplje na novem kavču. V popolnoma zaspanem stanju se boste odpravili za njo, ona pa bo mislila, da se je začela najbolj razburljiva igra – vso srečo z lovljenjem okoli mize.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Jasmina Žuran

Viri:
www.buzzfeed.com
kittentoob.com
www.mirror.co.uk