Ali so mačke lahko rastlinojedke?

Brezmesna prehrana je med ljudmi vse bolj priljubljena. Številka vegetarijancev in veganov strmo narašča vsako leto po vsem svetu, najbolj pa v bolj razvitih državah. In ker povpraševanje ustvarja ponudbo, je na trgu tudi vedno več rastlinskih izdelkov in nadomestkov oz. zamenjav mesa, mlečnin in tudi jajc.

Ker se o tem trenutno veliko govori, so nastala tudi vprašanja glede tega, ali so tudi naši hišni ljubljenčki lahko vegetarijanci ali celo vegani? Mnenja se delijo, velikokrat je prav to vprašanje, ki je povod za razne prepire. Preučili smo raziskave na to tematiko in se potrudili, da na vprašanje odgovorimo nepristransko. Povzetek? Teoretično bi mačka sicer lahko imela vegetarijansko prehrano, če bi ji sintetično dodajali vse, kar sicer dobi v mesu (potrebovali bi ogromno znanja in malo morje dodatkov), vendar pa mačke vsekakor potrebujejo določena hranila, ki jih z rastlinsko prehrano ne morejo dobiti.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:
www.peta.org
www.theplantway.com
www.telegraph.co.uk
www.petmd.com
www.academy.plantbasednews.org
www.aspca.org