Ali so mačke res boljše kot psi?

Veliko prijateljstev se je razdrlo zaradi večne dileme – mačke ali psi. Skrb za mačko ima prednosti, prav tako pa tudi slabosti. Enako velja tudi za psa. A kljub temu vam prinašamo nekaj razlogov, zakaj so mačke boljši hišni ljubljenčki kot psi.

Razlogi, zakaj so mačke boljše kot psi

Cena. Mačke naj bi bile cenejše glede prehrane in nege kot psi. So manjše in zato pojedo manj hrane kot psi. Potrebujejo tudi manj pripomočkov kot psi in manj veterinarskih pregledov. V praksi pa velikokrat temu ni tako. Tudi mačka potrebuje kakovostno hrano, igrače, praskalnik, oprsnico, povodec, mačji šampon in še marsikaj.

Potovanje. Mačke so veliko manj zahtevne kot psi. Potrebujejo svežo vodo, hrano, pesek in nekaj igrač. Če ste zdoma, mačko lahko brez težav zaupate prijateljem, ker mačka ne potrebuje dnevnih sprehodov, tako kot psi.

Neznanci. Vsi pasji lastniki dobro vedo, kako reagirajo psi, ko na dvorišče vstopi neznanec. Postanejo vznemirjeni in začnejo lajati. In mačke? Mačke na neznance sploh ne reagirajo. Nadaljujejo svoj počitek ali igro, kot da se ni nič zgodilo.

Gibanje. Mačke ne potrebujejo vsakodnevnih sprehodov tako kot psi in so odlični ljubljenčki za manj aktivne ljudi. Kljub temu pa se morate s svojo mačko igrati ter ji posvečati svoj čas. Tudi če ste preveč zaposleni, je mačka primernejša od psa za vas, ker nima odvečne energije kot psi, ki niso sprehajani.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri:
www.catster.com
www.thespruce.com