Ali lahko mačke res napovedo naravne nesreče?

Mačke že od nekdaj veljajo za misteriozna bitja in nekateri jim pripisujejo tudi nadnaravne sposobnosti, saj verjamejo, da lahko napovedujejo prihodnost. Drugi menijo, da lahko mačke prinašajo tudi nesrečo. Odmislimo vraževerje in se posvetimo stvarem, ki jih lahko mačke resnično zaznajo, saj jim to omogočajo določene fizične lastnosti v katerih se močno razlikujejo od ljudi.

  1. Ali lahko mačke napovedo potres?

V mnogih primerih so ljudje opazili, da so mačke nekaj minut ali celo nekaj ur pred nastopom potresa spremenile svoje obnašanje, saj so začele bežati iz svojih domov ali gnezd, kar je kazalo na močan stres in tesnobo. Obstaja več teorij, ki pojasnjujejo zakaj do tega pride. Ena izmed njih je, da lahko mačke zaznajo spremembe v atmosferski elektriki, ki se zgodijo tik pred potresom. Zaznamo jih lahko tudi ljudje, a tega pogosto ne opazimo, saj se sprememba odrazi z glavobolom ali slabšim počutjem. Druga teorija pravi, da lahko mačke zaznajo blage vibracije v zemlji kar preko izjemno občutljivih blazinic na tačkah. Nekateri menijo, da mačke te vibracije zaznajo celo preko sluha.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri: