8 zanimivih dejstev o Maine Coon pasmi

Pasma Maine Coon je ena izmed zelo priljubljenih pasem domačih mačk, saj so zvesti in igrivi mucki, predvsem pa imajo noro ljubek videz! Imajo izvrstne lovske spretnosti, a so raje bližje tlem, kot na višini in uživajo v vodi.

  1. Maine Coon-i so največja vrsta domačih mačk

Maine Coon-i so največja domača pasma mačk. So veliki in mišičasti, samci lahko tehtajo od 8 kg do 12 kg, samice pa od 6 do 7 kg. Lahko so dolgi tudi do 40 centimetrov in imajo 75 različnih barvnih kombinacij. Sicer pa med velike domače mačke spadajo še norveške gozdne mačke (katerim so maine coon-i tudi podobni), ki tehtajo do 7 kilogramov, in pasma ‘ragdolls’, ki lahko tehtajo tudi do 8 kilogramov.

  1. So zelo prijateljski

Pravijo jim tudi kužki v mačjem svetu. So izjemno družabni in obožujejo človeško družbo. So igrivi, zvesti, prijazni in zelo dobro se razumejo z drugimi hišnimi ljubljenčki in otroci.

  1. Pripravljeni so na zimo

Ker se Maine Coon-i prilagojeni življenju na mrazu, imajo dolgo, poševno več-plastno krzno in velike tace, ki jim pomagajo hoditi po snegu. Imajo tudi velika ušesa (nekatera s ‘čopiči’) in košate, mehke, velike repe, ki jih lahko dejansko zavijejo okoli telesa za dodatno toploto.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri: