7 zanimivih dejstev o mačjem vidu

Mačji vid je kot vsak drug čut prilagojen na mačje življenje že iz časa, ko so še živele v divjini. V divjini so mačke preživele z dobrim vidom, ki jim je omogočil preživetje in lov na hrano, ki so jo nujno potrebovale.

7 zanimivih dejstev o mačjem vidu

1.    Dobro zaznavanje globine

Mačji vid odlikuje izredno dobro zaznavanje globine, ki jim omogoča tako imenovani binokularni vid. Binokularni vid je značilen za plenilce, ki imajo obe očesi na sprednjem delu strani glave, kar jim omogoča zajemanje veliko več vidnega polja in s tem posledično dobro zaznavanje globine. Pri preživetju je prav zaznavanje globine ključnega pomena, saj mačkam pomaga pri oceni oddaljenosti plena, le tega tudi prej opazijo in obenem znajo oceniti, koliko energije bo potrebno za ulov le-tega.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf

VIRI:

https://www.livescience.com

https://www.hillspet.com

https://www.cats.org.uk/

——–

Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–