11 čudnih mačjih navad

No to, da so naši mačji ljubljenčki včasih preprosto čudni in zabavni hkrati, nas ne preseneča, saj nas s svojimi norčijami pogosto spravijo v boljšo voljo. Nekaj njihovih nenavadnih navad si lahko bolje razložimo.

  1. Nenaden šprint

Se pogosto zgodi, da se vaš maček nenadoma požene v dir, in nato navidezno brezglavo teče sem in tja, da se za njim kar dviga prah. Naj vas ne bo strah, to maček počne zato, ker se razgibava. Še posebno, če je notranji maček, zaradi česar se manj giba, čuti več potrebe po ‘norenju’, na ta način ohranja dobro formo in ‘ostaja fit’. Hiter tek je tudi dober način, da sprosti svojo nakopičeno energijo.

  1. Grizenje krempljev

Ste zalotili mačka, kako si grize svoje pomembne kremplje? No, za to obstaja kar nekaj razlogov. Eden je ta, da si s tem maček pravzaprav dela mačjo manikuro , drugi pa je ta, da s tem izraža svojo živčnost, pri čemer lahko potegnete vzporednice z ljudmi, ki imajo grdo navado grizenja nohtov.

  1. Povsem ne-eleganten položaj sedenja ali ležanja

Maček je izjemno elegantno bitje. S svojo prezenco navdušuje vse opazovalce. Gibi so tako prefinjeni, da bi človek skoraj rekel, da so mački pravi snobi. Pravo nasprotje pa so njihovi sproščeni položaji, ob katerih ni več duha in sluha o kakršnikoli eleganci. Maček leži na hrbtu, z vsemi štirimi od sebe, ali pa prav smešno sedi in razkazuje svoj trebušček. No, s tem vam sporoča, da je zares sproščen. No ja, in da ga lahko malo ‘počohate’.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri:
www.vetstreet.com
www.rd.com
www.sheknows.com