10 najdražjih pasem mačk

Ker v tako v Slovenskih živalskih zavetiščih kot v zavetiščih po svetu na milijone brezdomnih živali, tudi muc, išče svoje domove, vselej podpiramo, da svojega novega člana družine posvojite in mu tako ponudite dom in toplino, ki je prej ni imel. Vseeno pa si nekateri rajši izberejo pasemsko žival, saj tako lažje predvidijo njene potrebe, končni videz in nenazadnje karakter. Vrednost mačke je odvisna tudi od tega, ali je muca namenjena zgolj temu, da je ljubljenček, ali pa bo sodelovala na mačjih razstavah. Seveda se cene pasemskih in rodovniških muc v nasprotju z nerodovniškimi precej razlikujejo. Cena, ki se bo odražala tako glede na redkost pasme kot na čistost krvne linije, seveda igra pomemben člen pri nakupu živali, vseeno pa ne bi smela igrati najpomembnejše vloge. V nadaljevanju je predstavljenih 10 najdražjih pasem mačk v svetovnem merilu, izvezete pa so novejše pasme, ki so zagotovo med najdražjimi, a njihova cena še ni ustaljena.

10. britanska kratkodlaka mačka: britanka je ena izmed najpopularnejših pasem mačk tako v Britaniji kot drugod po svetu. K veliki priljubljenosti gotovo prispevata njen svilnat gost kožušček in miren karakter, zelo pogosto pa se pojavljajo tudi na mačjih razstavah. Za čistokrvno britanko boste odšteli tudi do 1500 evrov.

9. škotska klapouhka: značilen videz klapouhk (povešena ušesa) se odraža tudi na njihovi ceni. Bolj kot se jim ušeska povesijo, bolj cena posamezne živali naraste. Za škotsko klapouhko lahko odštejete vse do 3000 evrov.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar

Viri:
destinationluxury.com
www.pets4homes.co.uk
www.thecatdigest.com
www.cheatsheet.com